OM OSS

Anna Nyhlin och Bernt Malmros inledde sitt samarbete 2005, och har sedan dess turnerat med ett flertal olika program med fokus på den svenska musikscenen runt år 1800. De har bland annat framträtt i Berlin i samband med Linné-jubileumet, på festivaler som Musik vid Siljan, på kammarmusikscener runt om i Sverige för kammarmusikföreningar och församlingar. 2013 kommer deras första gemensamma CD med musik av Olof Åhlström.
 
Anna Nyhlin har specialiserat sig på musik komponerad före 1800. Hon har sjungit med bland andra The New Dutch Academy, Drottningholms Barockensemble, Svenska Barockorkestern, Rebaroque, Helsingfors Barockorkester och The New York Bach Ensemble. Anna är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Susanne Rydén samt på Guildhall School of Music i London för bl a Emma Kirkby. Hon har studerat historiska danser på Danshögskolan i Stockholm, vilket har lett till många engagemang där musik, dans och teater från 1600- och 1700- talen har kombinerats. Anna arbetar även som programpresentatör på Sveriges Radio P2 samt frilansar som skribent.

www.annanyhlin.com
 
Bernt Malmros är verksam som frilansande musiker och spelar cembalo, klaver, cello och violone. Han arbetar även som pedagog och musikforskare med inriktning främst på 1600- och 1700-talsmusik, och har särskilt intresserat sig för musiken från Sverige, övriga Östersjöregionen och Italien från denna tid.
I serien Stockholmsk musik från tre sekler har 4 CD-skivor utkommit, där Bernt medverkar som producent och musiker tillsammans med Affetti Musicali di Stoccolma, Pasticcio och sångarna Johan Christensson och Ann Hallenberg,
Bernt Malmros har gjort en mängd konserter, TV- och radioframträdanden och inspelningar i Sverige och utomlands.

 

Anna Nyhlin lät publiken njuta av sin kristallklara stämma, nyansrik, varm och innerlig.Bernt Malmros lyckades med konststycket att få den stora flygeln låtaintim.

ttelia (Trollhättan) 2 oktober 2006

 

Särskilt lovvärd var sopranen Anna Nyhlins sång, smidig och kraftfull.
Hon gav dessa sånger en speciell tilltalande lätthet.

Eindhovens Dagblad (Nederländerna), 26 januari 2006

 

Anna Nyhlins träffsäkra sopran satt med sin föredömligt slanka tonbildning som
klippt och skuren i sammanhanget.

Hufvudstadsbladet (Finland), 22 augusti 2004